Geng bas sekolah (^_^)

Gong Xi Fa Cai


Rasenye sempat lagi nak ucap Happy Chinese New Year untuk semua kaum China di Malaysia ni... (^_^).. cuti raye cine aritu mane je korang jalan2? biase la org2 kt m'sia ni.. pantang cuti laju je nak g jalan2 kan? kan? kan? apepun semoga korang happy dengan percutian korang sume..

Aku nye cuti raye cine ni BEST sangat, sebab 22 January 2012 (ahad) adalah majlis Bertandang belah suami aku kt Bachok - Kelantan. (~_^)



Pastu aku pun stay la kt kampung suami aku untuk 5 hari, best gile... tapi ape yang best sangat tu? yang bestnye sebab aku dah LAME GILE tak rase SUASANA KAMPUNG... al-maklom la aku kan orang bandar kampung takde dah.. kui3 (poyo lak aku kn!
hoyyeeeeyyyy!!!! aku dah ade kampung balik!!!! yippieee!! yahoo0o!! yabedabedu!!!) .. tapi memang best la bile dok kampung, kene plak kampung suami tu dekat dengan pantai, terase hangin kuat.. lagi la best! tapi ade gak time yang kekurengan hangin.. kikiki..

Ape lagi yang best?.. hehe.. orang2 kelantan ni jenis, sape2 yang baru kawen dorg akan bawak g berkunjung ke rumah hampir semua sedara-mara kat kampung tu... so tiap rumah yang kami g dorg akan bagi sumting.. ade yang bagi kain ela, kain batik, tuala, comforter... tapi yang paling banyak aku dapat ialah kain ela, cantik2 plak tu kain2 ela tu sume.. agak2 sampai tak aku buat stock untuk 10tahun? hehehe...

OK.. tu je aku nak citer... takde citer sangat skang ni.. sebab otak masih lagi dibuai dengan mood kawen.. kikiki..



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comments:

QueeN TerataI said...

syuzi.. dlm family aku pun akan bg sumthing kat pasangan pengantin baru yg g rumah sedara mara.. selalunya mmg dpt kain ela.. mak aku kata ia sbg lambang mengeratkan silaturrahim dan berpanjangan mcm kain ela tu bila dah dibuat baju kita akan sentiasa ingt plak pada sedara mara yg bg kat kita kain ela tu.. sbb tula org dulu2 amalkan mcm ni.. lbh2 yg duk kat kampung.. aku dulu pun byk gak dpt.. smp skrg pun ada lg yg x berjahit.. kihkihkih

p/s: bestnya kampung pise.. nnt aku pun nk dtgler.. pantai tu...

Bobo said...

bestnye! kalau lelaki biasanya dpt ape? ke xdpt?hehe

syuzi syofia said...

sal : dtg ler... (^_^)

bobo : lelaki dpt kain pelekat! (n_n)

anna john said...

Percuma Lihat Anda Lagi turun Ringtone, mp3 nada dering See You Again Ringtone Ringtone percuma untuk semua telefon mudah alih!
Link muat turun: https://freeringtonesfree.mobi/ringtone/see-you-again-2-52765.html